Mikä inspiroi minua? Kuka minä olen?

Lapsilta aina kysytään, että mitä heistä tulee isona. Olisin 5-vuotiaana vastannut, että palomies tai roskakuski. Silloin olisi ollut liian aikaista tietää lapsen mielikuvituksella, että mitä haluaa olla.  Lapsena kuvittelin myös, että tiedän aikuisena kaiken koko maailmasta, mutta toisin kävi. En vieläkään tiedä kuin häivähdyksen ja pitää vain luottaa omaan intuitioon ja arvoihin, ajatusmaailmaan.

Piirsin lapsena vain taloja ja pohjapiirustuksia.  Osasin rakentaa legoista taloja ja rakensin esimerkiksi Citymarketin pienoismallin. Päivät kuluivat legoja rakennellessa, ja kellarissa on vieläkin miljoona legopalikkaa.

Jo lapsena uppouduin tunneiksi omaan mielikuvitusmailmaan. Kun suljen silmät, jokaisella sanalla on omat värinsä ja muotonsa. Sulje silmät ja ajattele vaikka polkupyörää. Mieli esittää jatkuvasti lisäkysymyksiä, minkä näköinen, minkä värinen ja minkä muotoinen. Sanoilla on värit ja muodot. Kolmonen on lempinumeroni ja se on punainen ja pyöreä. Kuten myös seitsemän on terävä ja vihreä. Lempipelini on ollut aina The Sims kolmonen aina sen julkaisusta asti.  Sinne loin oman maailmani, johon piiloudun. Enää peli ei mahdu työkoneelle, mutta ehkä joskus vielä kaivan levyt kaapista. En silti voisi hävittää niitä kaapistani. Nykyään  imen inspiraatiota kaikkialta ympäriltäni. Taiteesta, elokuvista, muodista ja muusta maailmasta. Visuaaliset ja kauniit asiat kiinnostavat minua, kuten museot, matkailu, valokuvaus ja muoti. Vapaa-ajalla harrastankin bloggausta, liikuntaa ja valokuvausta.

Muu maailma onkin hyvä referenssi ja inspiraatio graafikolle.  Graafisen suunnitteluhan tärkein tavoite on tuoda asia/ viesti selväksi kuvallisin ja typografisin keinoin.

Olen aina opiskellessani käyttänyt hyödyksi visuaalista muistiani ja sitä kautta oppinut asioita. Infografiikat ja visuaalinen hierarkia ovat olleet tärkeitä opiskelun tukena ainakin minulle. Tämänkin takia graafinen suunnittelu on minulle tärkeää.

Yläasteen loppupuolella etsin itselleni opiskeluvaihtoehtoja, jolloin opinto-ohjaaja auttoi ja suositteli minulle alaani. Päädyin lopulta hakemaan vain media-alan koulutuksiin  ja ei aikaakaan,  kun olin  opiskelemassa media-alaa Tredussa. Silloin rakastuin alaan ja tiesin, että se on minulle juuri sopiva. Rakastan sitä, kun saan työssä valita värejä, fonttien tyylejä ja luoda jotain uutta luovasti. Luoda asiakkaalle tarvitsemaansa. Työ vaatii tietenkin paljon ongelmanratkaisu-, yhteistyö- ja stressinhallintaitoja. Maailman paras tunnehan on se kun asiakkaalla on kädessään valmis työ ja siitä saa hyvää tai jopa kiitettävää palautetta. 

Edelleen kun joku kysyy minulta, mitä teen tai haluan tehdä työkseni. Vastaan saman. Valmistuin toukokuussa 2018 painotuotantoassistentiksi hyvillä arvosanoilla ulkoasuntoteutuksen osaamisalalta Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta.  Haluan yhä tehdä samaa, se ei ole muuttunut.

Haluan työskennellä media-alalla ja kehittää itseäni sillä jatkuvasti. Haluan opiskella ja nähdä loputtomasti lisää. Vahvinta osaamistani onkin kauniiden, toimivien ja näkyvien töiden visuaalinen suunnittelu yksilöllisesti. Minulla on vahva osaaminen kaikenlaiseen graafiseen suunnitteluun, valokuvaukseen, taittamiseen, mainosten suunnitteluun ja toteutukseen, verkkojulkaisuun, sosiaalisen median sisällöntuotantoon,  kuvanmuokkaamiseen ja vektorigrafiikan piirtämiseen tietokoneella. Vahvasti hallussani on Adoben ohjelmistot kuten InDesign, Illustrator, Photoshop sekä Dreamweawer. Olen diginatiivi ja minulla on myös  hallussa toimisto-ohjelmat sekä olen oppinut aina nopeasti myös uusia digitaitoja. Osaan tehdä myös HTML-pohjaisia verkkosivustoja ja olen toteuttanut sivustoja myös wordpress-alustalle. Olen saanut on myös jonkin verran kokemusta jälkikäsittelytöistä sekä digipainossa painamisesta.

Työskennellessäni olen tarkka, muiden kanssa toimeentuleva ja itsenäiseen työhön kykenevä. Uskallan silti tehdä omannäköisiä ratkaisuja ja sanoa oman mielipiteeni. Minulla onkin hyvä visuaalinen muisti sekä hyvä silmä visuaalisille asioille. Olen aina ollut valmis oppimaan uutta sekä kehittämään osaamistani. 

Tulevaisuudessa haluaisin oppia lisää videotuotantoa ja digitaalisuutta, kuten  koodausta. Se on tätä päivää ja tulevaisuutta. Teknisiä taitoja voi opiskella aina lisää, mutta visuaalista näkemystä, silmää ja luovuutta ei. Tai ainakin se on hyvin haastavaa. Voihan sitäkin tietysti kehittää.

Silti minulla on aina vain yksi suunta ja vastaus, jota kohti haluan kävellä ja tehdä tänään.  Haluan työskennellä media-alalla.

Lifestyle-blogini löytyy osoitteesta www.vividandvisual.fi/

Tämän koko portfolio sivuston rakensin sen pohjalle kuka minä olen ja mikä minua inspiroi eniten. Esimerkiksi tämä kansikuva on luotu käsinpiirretyistä piirrustuksistani.

Tee sitä mitä rakastat.

Rakastan sitä, kun saan työssä valita niitä värejä, fonttien tyylejä ja luoda jotain uutta luovasti. Luoda asiakkaalle tarvitsemaansa. Tulee onnistumisen tunteita ja aina vähän saa haastaa itseänsä. Vahvinta osaamistani onkin kauniiden, toimivien ja näkyvien töiden visuaalinen suunnittelu yksilöllisesti.

Visio. Luovuus. Uskallus. Ongelmaratkaisu. Ideoista toteutukseen.

Uskalletaan ideoida luovasti ja toteutetaan se oikeaksi työksi. Työ vaatii tietenkin paljon ongelmanratkaisu-, yhteistyö- ja stressinhallintaitoja. Maailman paras tunnehan on se kun asiakkaalla on kädessään valmis työ ja siitä saa hyvää tai jopa kiitettävää palautetta. 

Luottamus ja yhteistyö.

Minulle on tärkeää olla luotettava ja se että luottamusta on riittävästi. Pidetään kiinni aikatauluista. Graafinen suunnittelu on paljon myös yhteistyötä, jotta saadaan mieleinen lopputulos aikaan. Yhdessä hyvä tulee!

Scroll Up